A Színész

Mindig is színész akartam lenni. Bár jó nagy hajtűkanyarokat írt le az életem, végül mégiscsak a szinkronstúdiókban, a színpadon és a képernyőn kötöttem ki. A kereskedelmi csatornák legnézettebb sorozataiban (pld. Barátok közt, Jóban rosszban, Munkaügyek stb…) ugyanúgy találkozhattak már velem a kedves nézők, mint ahogy egyéb filmekben is. A sokak által kedvelt Pappa Pia rendőre ugyan egy kis szerep, mégis nagy dobbantó volt az életemben, a rendkívül népszerű Viasat 3 sorozatról, a 200 első randi szélhámos színészéről nem is beszélve.
Aztán az RTL Klub Drága örökösök című nagy dobása elhozta számomra az országos ismertséget. Horváth Attila, vagyis Ökörapáti polgármesterének szerepében a mennyet és a poklot is átélhetem, ugyanis egy olyan színes és változatos karaktert formálhatok meg, ami minden színész álma.
A magyar szinkronhoz fűződő örök szerelem még valamikor az előző évezredben, a régi Pannónia Filmstúdióban kezdődött és csodálatos lehetőségeket hozott az életembe. Aztán az évek során olyan nagy színészeket is szinkronizálhattam, mint pl. Richard Gere, Nicolas Cage, Tommy Lee Jones, vagy éppen Bruce Willis.
A számtalan tv- és mozifilm, rajzfilm, természetfilm, dokumentumfilm, szappanopera, valamint tv- és rádióreklám mellett, fontosabb narrációim közül szívesen emlékszem vissza a BBC Wild sorozatára (pld. Vad Kína, Vad Európa, Vad Ausztrália stb.), a Dog Rescuers-re azaz a Kutyamentőkre, valamint a hátborzongató Gyilkos asszonyok.

 

A magyar szinkronhoz fűződő örök szerelem még valamikor az előző évezredben, a régi Pannónia Filmstúdióban kezdődött és csodálatos lehetőségeket hozott az életembe. Aztán az évek során olyan nagy színészeket is szinkronizálhattam, mint pl. Richard Gere, Nicolas Cage, Tommy Lee Jones, vagy éppen Bruce Willis.

A számtalan tv- és mozifilm, rajzfilm, természetfilm, dokumentumfilm, szappanopera, valamint tv- és rádióreklám mellett, fontosabb narrációim közül szívesen emlékszem vissza a BBC Wild sorozatára (pld. Vad Kína, Vad Európa, Vad Ausztrália stb.), a Dog Rescuers-re azaz a Kutyamentőkre, valamint a hátborzongató Gyilkos asszonyok című dokumentumfilm sorozatra.

Az Énekes

A hangszál a legnehezebb, legérzékenyebb és legszemélyesebb hangszer, sőt a legszínesebb és egyben legárnyaltabb is. Én ezt választottam hangszeremül és egy percre sem bántam meg. Az utánozhatatlan Sík Olga, a csodálatos Kovács Magda és az élő legenda Kővári Judit növendékeként rengeteget tanultam erről a szép és keserves mesterségről, de az igazi és soha véget nem érő iskola, a folyamatos színpadi jelenlét.

Énekesként, az évek alatt több zenekarban is megfordultam, s emellett szólistaként is arattam sikereket. Pld. a rettentően szigorú zsűri nekem ítélte a Varazsdini Fesztivál 3. díját, még 1997-ben. Mivel imádok csapatban dolgozni, a Kantin, a Filado vagy az EsőNap mind-mind szép emlék számomra. Jelenleg saját bandám, a Nahát Chaplin tölti ki a mindennapjaimat, de ha időm engedi, nagyszerű zenészek társaságában, a Chilli Jam Session Partyzenekarral koptatom a világot jelentő deszkákat.
Örökzöld műsorom stabil ékkövei többek között Máté Péter, Frank Sinatra, Demjén Ferenc, Elvis Presley, Charlie, Tom Jones, Zorán, Louis Armstrong, Presser Gábor, Paul Anka, Balázs Fecó, Gery Moore, Takács Tamás, Barry Manilow, Kovács Kati, vagy éppen Robbie Williams és Cserháti Zsuzsa dalai. Ráadásul, ha olykor egy-egy Beatles, Hungária, REM, Illés, Spandau Ballet, Generál, Queen, LGT, U2, sőt Bikini, Steppenwolf, Edda, Simple Minds vagy Tankcsapda dal csendül fel, nálam azon sem lehet csodálkozni.
Stílusok tekintetében nehéz engem beskatulyázni, de az örökzöld slágerek, melyek a karrieremet évtizedek óta meghatározzák, hosszú-hosszú évek óta egy külön kis polcon vannak a szívemben. Amikor ezeket az időtlen dalokat énekelhetem, akkor magam is egy csodálatos időutazás, egy valóságos Magical Mistery Tour 🙂 részese vagyok.

 

 A Műsorvezető

Rendezvények

Az úgy kezdődött, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal újságíró, aki rádiós műsorvezetőként egyszer csak egy városi rendezvény színpadán találta magát, mint az esemény házigazdája. Mivel mindig is szerette a kihívásokat és úgy tartotta , hogy az élet egy olyan út, ahol mindig vannak új meg új csodák, csak észre kell venni őket, majd megtalálni benne önmagunkat, adva volt a lehetőség.
Haagen Imre a Reggeliben
Drága Örökösök - Haagen Imre

Így aztán elindultam ezen az úton is.

Hihetetlen mozgalmas évek vannak mögöttem. Céges Rendezvények, falunapok, városi ünnepségek, pláza-bulik, fesztiválok, és mindenféle olyan esemény, ahol szükség van egy olyan emberre, aki gondos házigazdaként, jó beszélőkével megáldva, frappáns moderátorként, kézben tudja tartani a dolgokat.

Ebben a munkában

is óriási segítségemre van a színpadi, vagyis a színészi és az előadóművészi rutin, ráadásul nem ritka, hogy a Rendezvények sikere érdekében, akár ezeket a képességeimet is latba vetem.

Keress bátran! Bulizzunk együtt!

Műsorvezetők

A Dalszövegíró

Dalszövegíróként a versek nem bennem születnek. Én csak átengedem őket magamon. Valahol a lelkem mélyén lerakódnak egy kis „mérhetetlen” időre. Megpihennek, magukba szívnak ezt-azt, mindenféle szilánkokat meg lerakódásokat a lelkemből, s végül így leszek benne a sorokban én magam is egy kicsit. Meg olyan is van, amikor nem kicsit. Mivel ezek a sorok túlságosan a mélyembe engednek bepillantást, így csak módjával és ritkán publikálom őket, de ez még változhat, hiszen mindig minden változik…
Viszont a dalszövegeim egy olyan bolygóm, melyen bárki bármikor barangolhat. A versek mellett, az évek során nem csak a saját zenekaraimnak “dalszövegírtam”, hanem többek között az ébenfekete hangú Fehér Adriennek, az ex-Romantic-os Jónás Andinak, a virtuóz éneklés nagymesterének, Mujahid Zolinak, és régi Barátomnak, a nagyszerű Bebének is, aki méltán lett egy tinisztár csapat üdvöskéjéből, valóságos állócsillag a hazai „könnyűzene” égboltján.
A sor pedig szerencsére még nem teljes!
Pomázi Zoltánhoz a legendás Bojtorján frontemberéhez régi barátság fűz. A hazai country állócsillagával egy komplett lemezanyagot írtunk együtt és erre több szempontból is különösen büszke vagyok!
Emellett hatalmas ajándék, hogy „dalszövegírhattam” a Tunyónak, azaz Tunyogi Péternek, a P.Mobil csodálatos énekesének az albumára is. Mivel vitán felül áll, hogy nála fényesebben még senki sem énekelt ezen a világon, így különösen nagy öröm számomra az egykori közös munka.
Sok-sok éve, a mára már legendás Alma zenekarnak is írtam egy kedves versikét, mégpedig a híres Ma van a szülinapom című kislemez B oldalára, Maxi Kukac címmel.
Egy fantasztikus Jazz banda, a Finucci Bros eddig egyetlen poplemezére is írtam jó néhány dalszöveget, ráadásul ezek közül a Szerelemre ébredt hajnalok című dal 2014-ben elnyerte a Jazzy Rádió Dalversenyének fődíját! Az egykor szintén Jazzy Dalverseny győztes Intermezzo zenekarral pedig ontjuk magunkból a dalokat.